Hoe herken je schulden op het werk?

Hoe herken je schulden op het werk?

De meeste mensen praten niet openlijk over hun schulden. In Nederland is het hebben van schulden nog taboe, ondanks dat 1 op de 6 huishoudens betalingsachterstanden heeft (Nibud). Toch kan een werknemer vaak niet voorkomen dat de werkgever “erachter” komt. Het loonbeslag wordt bij de werkgever aangeboden. Dit zorgt voor schrik, angst en schaamte.

Soms zet iemand zijn schaamte opzij en vraagt om een lening of een voorschot op het vakantiegeld. Andere kenmerken zijn een verandering in gedrag en karakter, vermoeidheid door slecht slapen, stress en concentratie verlies. Een toename van het ziekteverzuim kan ook veroorzaakt worden door een financiële onbalans. Dit zijn allemaal signalen die aangegrepen kunnen worden om het gesprek samen aan te gaan.

Bijna iedereen met een budget dat uit balans is, denkt dat het wel weer beter wordt of over een maand/2 maanden zal zijn opgelost. Meestal is dit echter niet het geval. De reserves zijn leeg maar de gebeurtenissen in het leven gaan door. De eigen bijdrage voor de ziektekosten moet betaald worden en de stofzuiger gaat kapot. En dat terwijl de betaling van de huur al een maandje was opgeschort.

Geld voor een budgetcoach kan niet gemist worden.

Hoe fijn is het wanneer je werkgever je de hulp van een budgetcoach aanbiedt.

Jouw budgetcoach in Waddinxveen

Het welzijn, welbevinden en functioneren van mensen wordt beïnvloed door schulden. Zorgen over schulden of onzekerheid over je financiële situatie laten je niet los. Deze zorgen kan je niet even uit zetten en ze lossen (meestal) ook niet vanzelf op. Om financieel in balans te komen is lange termijn denken en plannen nodig. En dit is nu juist zo moeilijk wanneer je aan het “overleven” bent. Je aandacht en focus ligt in het nu om je hoofd boven water te houden. De begeleiding van een budgetcoach zorgt voor overzicht en inzicht en hiervandaan naar de stappen die mogelijk zijn en bij jou passen. Budgetcoach Waddinxveen helpt!

De kosten van een budgetcoach verdienen zich vaak snel terug. De belangrijkste verdienste is dat u een meer geconcentreerde en gemotiveerde collega krijgt met minder kans op uitval door ziekte. Tevens zult u minder druk zijn met verzoeken om een voorschot op het salaris en de gesprekken en administratie rondom loonbeslag. Jullie krijgen allebei weer tijd en ruimte om je volledig op het werk te richten.Ervan uitgaande dat een budgetcoach niet zomaar wordt ingeschakeld, worden de kosten meestal aangewezen als eindheffingsloon.
De werkkostenregeling (WKR) is in 2020 verruimd. De vrije ruimte is voor de eerste € 400.000 verhoogd met 0,5% tot 1,7%. Voor het bedrag boven € 400.000 blijft het percentage van 1,2%.
Wanneer u de kosten voor een budgetcoach aanwijst als eindheffingsloon dan is dat geen loon voor uw werknemer.
De budgetcoach komt voor een oriënterend kennismakingsgesprek langs om samen te bespreken welke mogelijkheden en wensen er zijn om uw werknemers met financiële problemen zo snel mogelijk weer financieel en emotioneel in balans te krijgen. Dezelfde budgetcoach gaat daarna langs bij uw werknemers voor een intakegesprek.

Na het kennismakingsgesprek is het vaak al mogelijk om een globale offerte te maken op basis van uw wensen. Na het intakegesprek bij uw werknemer zal er een plan van aanpak komen en zal er meer duidelijk zijn over de te verwachte duur van de coaching en daarmee van de kosten. Budgetcoaching is maatwerk.

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach
NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885