Hoe herken je schulden op het werk?

Hoe herken je schulden bij je werknemer?

De meeste mensen praten niet openlijk over hun schulden. In Nederland is het hebben van schulden nog taboe! Ondanks dat 1 op de 6 huishoudens betalingsachterstanden heeft (Nibud). Toch kan een werknemer niet altijd voorkomen dat de werkgever “erachter” komt. Het loonbeslag wordt bij de werkgever aangeboden. Dit zorgt voor schrik, angst en schaamte.

Loonbeslag wordt vaak vooraf gegaan door spanningen en stress. Het eerder herkennen en bespreekbaar maken van geldzorgen voorkomt persoonlijk leed van je werknemer en hoge kosten voor je bedrijf.

Aan welke signalen herken je schulden van een werknemer? 

  • Soms zet iemand zijn schaamte opzij en vraagt om een lening of een voorschot op het vakantiegeld
  • Verandering in gedrag en karakter
  • Vermoeidheid door slecht slapen
  • Stress
  • Concentratie verlies
  • Toename van het ziekteverzuim

Dit zijn allemaal signalen die aangegrepen kunnen worden om het gesprek met je werknemer aan te gaan.

Bijna iedereen met een budget dat uit balans is, denkt dat het over één of twee maanden beter zal gaan. Meestal is dit echter niet het geval. De reserves zijn op, maar de gebeurtenissen in het leven gaan door. De eigen bijdrage voor de ziektekosten moet betaald worden en de stofzuiger gaat kapot. En dat terwijl de betaling van de huur al een maandje was opgeschort.

Geld voor een budgetcoach kan niet gemist worden.

Hoe fijn is het wanneer je werkgever je een budgetcoach aanbiedt?
Hoeveel leed kan je voorkomen voor dit gezin?
Hoeveel indirecte kosten voorkom je door je werknemer de helpende hand te reiken?

Jouw budgetcoach in Waddinxveen

Het welzijn, welbevinden en functioneren van mensen wordt beïnvloed door schulden. Zorgen over schulden of onzekerheid over je financiële situatie laten je niet los. Deze zorgen kan je niet even uit zetten en ze lossen (meestal) ook niet vanzelf op. Om financieel in balans te komen is lange termijn denken en plannen nodig. En dit is nu juist zo moeilijk wanneer je aan het “overleven” bent. Je aandacht en focus ligt in het nu om je hoofd boven water te houden. De begeleiding van een budgetcoach zorgt voor overzicht en inzicht en hiervandaan naar de stappen die mogelijk zijn en bij jou passen. Budgetcoach Waddinxveen helpt!

Een belangrijke vraag "wat zijn de kosten voor een budgetcoach traject?".

Net zo belangrijk is de vraag "wat zijn de kosten van een werknemer die afgeleid is door geldzorgen?". Volgens het Nibud zijn de kosten van een werknemer met schulden ongeveer € 13.000,- per jaar. Deze kosten zitten in verhoogd ziekteverzuim, concentratieverlies met als resultaat oa. fouten en ongelukken, verstoorde werkverhoudingen door stress en spanning, begeleidingsgesprekken enz.

De kosten van een budgetcoach traject vallen in het niet bij deze, vaak onzichtbare, kosten.

Denk ook aan het leed dat voorkomen wordt door op tijd een budgetcoach traject aan te bieden. Bij schulden lijdt het hele gezin, ook de kinderen. Vaak ziet een werknemer door de bomen het bos niet meer en durft hij of zij met niemand over de financiële situatie te praten. Er is spanning! Hoe fijn is het dan wanneer je werkgever het bespreekbaar maakt en de helpende hand reikt?

Na het gratis kennismakings-/adviesgesprek is het vaak al mogelijk om een globale offerte te maken op basis van de wensen. Na het gratis intakegesprek met de werknemer volgt er een plan van aanpak en is er meer duidelijk over de te verwachte duur van de coaching en daarmee van de kosten.

Budgetcoaching is maatwerk.

Ervan uitgaande dat een budgetcoach niet zomaar wordt ingeschakeld, worden de kosten meestal aangewezen als eindheffingsloon.
De werkkostenregeling (WKR) is in 2020 verruimd. De vrije ruimte is voor de eerste € 400.000 verhoogd met 0,5% tot 1,7%. Voor het bedrag boven € 400.000 blijft het percentage van 1,2%.
Wanneer u de kosten voor een budgetcoach aanwijst als eindheffingsloon dan is dat geen loon voor uw werknemer.

Er zijn ook werkgevers die een overeenkomst opstellen. Net als bij een opleidingsovereenkomst, leggen zij vast dat een werknemer een deel van de kosten terugbetaald wanneer hij of zij binnen een bepaalde termijn ontslag neemt.
De kosten van een budgetcoach verdienen zich vaak snel terug. De belangrijkste verdienste is dat u een meer geconcentreerde en gemotiveerde collega krijgt met minder kans op uitval door ziekte. Tevens zult u minder druk zijn met verzoeken om een voorschot op het salaris en de gesprekken en administratie rondom loonbeslag. Jullie krijgen allebei weer tijd en ruimte om je volledig op het werk te richten.De budgetcoach komt voor een oriënterend kennismakingsgesprek langs om samen te bespreken welke mogelijkheden en wensen er zijn om uw werknemers met financiële problemen zo snel mogelijk weer financieel en emotioneel in balans te krijgen. Dezelfde budgetcoach gaat daarna langs bij uw werknemers voor een intakegesprek.

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885