Wat doet een budgetcoach?

Wat doet een budgetcoach?

Wat doet een budgetcoach en wat is een budgetcoach? Beide vragen worden mij weleens gesteld.

Als budgetcoach zie ik mezelf als jouw personal trainer.
Met mijn kennis en ervaring vind ik, samen met jou, jouw manier om optimaal om te gaan met je geld. Ik motiveer je, laat andere mogelijkheden zien, zorg voor bewustwording, hou je scherp en zorg dat je niet opgeeft totdat je doel bereikt is.

We gaan samen intensief met je financiële huishouding aan de slag. Je leert om beter en effectiever met je geld om te gaan. Hoe het traject er precies uitziet, hangt af van jouw situatie op dit moment. Maar ook van de vraag waar je naartoe wilt. Wat is jouw doel van de budgetcoaching? Wil je sparen voor een wens of een droom? Wil je je roodstand kwijt? Heb je schulden of niet? Wat is de oorzaak van je geldzorgen of geldproblemen? Wanneer ben je blij en zijn jouw geldzorgen voorbij? Wanneer kan je weer rustig adem halen en slapen omdat je weet dat je financiën op orde zijn?

Tijdens een traject help ik je met (wanneer dat van toepassing is uiteraard):

 • het verlagen van je kosten voor vaste lasten
 • grip krijgen op je huishoudelijke uitgaven
 • inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven d.m.v. een maand- en jaarbegroting
 • bewustwording dat je invloed hebt op de manier waarop je je geld uitgeeft
 • bewustwording van je gedrag en de keuzes die je maakt
 • in oplossingen denken
 • lange termijn plannen en doelen stellen in plaats van korte termijn
 • het treffen van betalingsregelingen bij achterstanden/schulden
 • nagaan of er recht is op toeslagen en checken of deze goed staan
 • vergroten van je inkomen door gebruik te maken van financiële regelingen en voorzieningen
 • ordenen van je administratie zowel papier als digitaal
 • controleren en aanpassen van je beslagvrije voet bij loonbeslag

En ik geef je:

 • advies voor het regelen van betalingen
 • geldbesparende tips
 • inzicht in de gedragskant van consumeren
 • inzicht in de invloed van marketing
 • de regie over je geld terug, je krijgt weer grip op je geld
 • rust en ruimte in je hoofd

Gun jezelf een budgetcoach, investeer in jezelf! De kosten verdien je binnen een paar maanden terug. Soms zelfs al binnen twee maanden. Leer beter en effectiever met je geld om te gaan zodat je nu en in de toekomst schuldenvrij leeft en spaart. Reken af met je financiële zorgen, stress, ruzies en spanningen. Kies voor financiële rust en vertrouwen in de toekomst. Ben blij en trots omdat je spaardoel iedere maand dichterbij komt.

Neem contact op voor informatie of een gratis intake gesprek middels het contactformulier, bel 06-288 23 288 of mail info@budgetcoachwaddinxveen.nl.

Jouw budgetcoach in Waddinxveen

Het welzijn, welbevinden en functioneren van mensen wordt beïnvloed door schulden. Zorgen over schulden of onzekerheid over je financiële situatie laten je niet los. Deze zorgen kan je niet even uit zetten en ze lossen (meestal) ook niet vanzelf op. Om financieel in balans te komen is lange termijn denken en plannen nodig. En dit is nu juist zo moeilijk wanneer je aan het “overleven” bent. Je aandacht en focus ligt in het nu om je hoofd boven water te houden. De begeleiding van een budgetcoach zorgt voor overzicht en inzicht en hiervandaan naar de stappen die mogelijk zijn en bij jou passen. Budgetcoach Waddinxveen helpt!

Overlevingsschulden ontstaan door een laag inkomen. Je inkomen is net genoeg voor de vaste lasten. Er blijft weinig geld over voor boodschappen, kleren enz. Het betalen van je rekeningen stel je soms uit. Wanneer er extra kosten zijn, zoals bijvoorbeeld het eigen risico van de zorgverzekering of een stofzuiger die kapot gaat, lopen schulden al snel op of ontstaan ze.

Je zal heel creatief en inventief moeten zijn. 

Kan je wel wat hulp gebruiken?

Samen onderzoeken we of er misschien inkomensverruimende voorzieningen zijn waar je recht op hebt. Ook kijken we hoe je op dit moment omgaat met je inkomsten en uitgaven. We maken samen een financieel overzicht zodat je ziet waar je geld naartoe gaat. Het is heel vermoeiend en onrustig om iedere keer te moeten beslissen wat je met je geld doet. Samen maken we een plan dat je kan volgen. Dit zorgt voor rust. We vinden creatieve manieren om met je geld om te gaan zodat je meer met je geld kan doen.

Je schamen is nergens voor nodig. Hulp inschakelen voordat er schulden zijn of om te voorkomen dat schulden groter worden, is juist heel sterk. Door in actie te komen pak je je verantwoordelijkheid. Door in actie te komen voel je je trots. 

Het intakegesprek is een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bekijken we of er vertrouwen is om met elkaar het coachingstraject aan te gaan. Bij budgetcoaching is openheid over de financiën, normen en waarden erg belangrijk. Om eerlijk en open te kunnen zijn, is vertrouwen nodig.

Ja, er zal nooit een andere budgetcoach bij je langskomen. Budgetcoaching werkt op basis van vertrouwen en openheid en daarom heb je altijd met dezelfde persoon te maken. 1 x je verhaal vertellen en geen tijd kwijt zijn aan het opnieuw verstrekken van informatie of gegevens. Bij onverhoopte ziekte maken we samen een nieuwe afspraak.

De kosten worden bepaald door de tijd die er nodig is om de financiële huishouding in balans te krijgen. Na het gratis intakegesprek volgt een offerte van de te verwachte kosten. De offerte wordt op maat gemaakt.

Het spreekt voor zich dat de betalingstermijn in verhouding staat tot jouw situatie. Vaak verdien ik mezelf al snel terug, zowel financieel als emotioneel.

Je zal al snel merken dat inzicht rust geeft en meestal dienen de eerste besparingen en mogelijkheden zich al snel aan.

Logo RTW FM
Logo Nibud
Logo VariantZorg
Logo Ad.nl
Logo Omroep Wetering

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885