Waar helpt de budgetcoach bij?

Waar helpt een budgetcoach bij?

Als budgetcoach zie ik mijzelf als jouw personal trainer.
Met mijn kennis en ervaring vind ik samen met jou jouw manier om optimaal om te gaan met je geld.
Ik motiveer je, laat andere mogelijkheden zien, zorg voor bewustwording, hou je scherp en zorg dat je niet opgeeft totdat je doel bereikt is.

Tijdens een traject help ik je met (wanneer dat van toepassing is uiteraard):

 • ordenen van je administratie zowel papier als digitaal
 • grip krijgen op je huishoudelijke uitgaven door het bijhouden van een kasboek
 • inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven d.m.v. een maandbegroting en jaarbegroting
 • bewustwording dat je invloed hebt op de manier waarop je geld uitgeeft
 • het verlagen van je kosten voor vaste lasten
 • treffen van betalingsregelingen bij achterstanden/schulden
 • nagaan of er recht is op toeslagen en checken of deze goed staan
 • vergroten van je inkomen door gebruik te maken van financiële regelingen en voorzieningen
 • controleren en aanpassen van je beslagvrije voet bij loonbeslag

En een budgetcoach geeft:

 • advies voor het regelen van betalingen
 • geldbesparende tips
 • inzicht in de gedragskant van consumeren
 • jou de regie over je geld terug, je krijgt weer grip op je geld
 • rust en ruimte in je hoofd

Gun jezelf een budgetcoach om voor nu en in de toekomst je financiële huishoudboekje sluitend te krijgen.

Jouw budgetcoach in Waddinxveen

Het welzijn, welbevinden en functioneren van mensen wordt beïnvloed door schulden. Zorgen over schulden of onzekerheid over je financiële situatie laten je niet los. Deze zorgen kan je niet even uit zetten en ze lossen (meestal) ook niet vanzelf op. Om financieel in balans te komen is lange termijn denken en plannen nodig. En dit is nu juist zo moeilijk wanneer je aan het “overleven” bent. Je aandacht en focus ligt in het nu om je hoofd boven water te houden. De begeleiding van een budgetcoach zorgt voor overzicht en inzicht en hiervandaan naar de stappen die mogelijk zijn en bij jou passen. Budgetcoach Waddinxveen helpt!

Compensatieschulden ontstaan door onvrede. Je koopt jezelf een weg door het leven. Je probeert onrustgevoelens te compenseren door te kopen. Oftewel, je probeert negatieve gevoelens te onderdrukken door geld uit te geven.
(Onder dit type schulden vallen ook gok-, alcohol-, en drugsverslaving.)

Ook bij compensatieschulden kan ik je als budgetcoach helpen. Samen brengen we je geldstroom in kaart waardoor we zien hoe je met je geld omgaat. Het gaat om de bewustwording. Wanneer je je bewust bent van wanneer en waarom je meer geld uitgeeft dan je wilt, kan je aan verandering werken. Ik help je manieren te vinden om in dat soort gevallen je gedrag om te buigen. Dit doen we zonder dat je een ander mens moet worden. Jij blijft jezelf alleen leer je anders met je geld en verleidingen om te gaan.

In het geval van verslavingen (gok-, alcohol- en drugsverslaving) zal er naast mijn hulp vaak ook andere hulp nodig zijn om je geldzorgen op te lossen. Er zal oog en hulp moeten zijn voor het onderliggende probleem. Wanneer de verslaving niet wordt aangepakt is het moeilijk om geldzorgen op te lossen. Door het probleem echter van twee kanten te benaderen, zowel financieel als emotioneel, kan het elkaar versterken. We werken met elkaar samen zodat jij weer controle krijgt over je leven en je financiën. 

Overlevingsschulden ontstaan door een laag inkomen. Je inkomen is net genoeg voor de vaste lasten. Er blijft weinig geld over voor boodschappen, kleren enz. Het betalen van je rekeningen stel je soms uit. Wanneer er extra kosten zijn, zoals bijvoorbeeld het eigen risico van de zorgverzekering of een stofzuiger die kapot gaat, lopen schulden al snel op of ontstaan ze.

Je zal heel creatief en inventief moeten zijn. 

Kan je wel wat hulp gebruiken?

Samen onderzoeken we of er misschien inkomensverruimende voorzieningen zijn waar je recht op hebt. Ook kijken we hoe je op dit moment omgaat met je inkomsten en uitgaven. We maken samen een financieel overzicht zodat je ziet waar je geld naartoe gaat. Het is heel vermoeiend en onrustig om iedere keer te moeten beslissen wat je met je geld doet. Samen maken we een plan dat je kan volgen. Dit zorgt voor rust. We vinden creatieve manieren om met je geld om te gaan zodat je meer met je geld kan doen.

Je schamen is nergens voor nodig. Hulp inschakelen voordat er schulden zijn of om te voorkomen dat schulden groter worden, is juist heel sterk. Door in actie te komen pak je je verantwoordelijkheid. Door in actie te komen voel je je trots. 

Aanpassingsschulden ontstaan door een inkomensdaling. Denk hierbij aan:

 • Ontslag
 • Echtscheiding
 • Ziekte
 • Minder gaan werken

Door de inkomensdaling geef je meer geld uit dan je ontvangt. Hierdoor heb je je spaargeld nodig of zijn er rekeningen die je niet langer kan betalen. Dit voelt niet goed en frustreert. Je voelt je onzeker en angstig over de toekomst. Daarbij gaat de inkomensdaling soms ook gepaard met negatieve emoties. Je probeert van alles. Je doet je best. Maar gedrag dat je gewend bent, laat zich niet zo makkelijk veranderen. 

De valkuil is dat je denkt dat het volgende maand beter zal gaan. Maar nu eerlijk! Dacht je dat vorige maand ook al? En is het toen gelukt? Wacht niet langer. Kom nu in actie en zorg voor een nieuwe balans tussen je inkomsten en uitgaven.

Moeilijk? Neem dan contact op. Gaan we samen aan de slag. Jij met je kennis van je wensen, normen en waarden en ik met mijn financiële kennis. Je leert met andere ogen te kijken naar je mogelijkheden en in oplossingen te denken. Eventuele emoties die zijn ontstaan door de oorzaak van je inkomensdaling, mogen er zijn. Niks moet, alles kan! Al na een paar weken zal je merken dat je rust, zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst krijgt.

NOTE:
Denk bij aanpassingsschulden ook aan een baby krijgen. Heel erg leuk en welkom, maar vaak daalt het inkomen en stijgen de kosten. Duik in je geldzaken zodat je nu en in de toekomst financieel in balans bent. Tip: start meteen met sparen voor de studiekosten.

Overbestedingsschulden ontstaan wanneer je voldoende inkomsten hebt, maar teveel geld uitgeeft. Al dan niet middels kredieten.

Dit gaat lang goed omdat er genoeg inkomsten zijn. Door alle verplichtingen die je bent aangegaan is het echter moeilijk om minder geld uit te geven. Het is een hele uitdaging om te bezuinigen. Je wilt wel, maar hoe en waarop? En hoe doe je dat? Veranderen is lastig.

Wanneer dit jouw situatie is, weet dan dat je niet de enige bent. Je uitdaging is om je bewust te worden van je gewoonten en je gedrag. Je gedrag veranderen is echter moeilijk omdat 95% automatisch gaat. Het voornemen om anders met je geld om te gaan is niet genoeg. Je moet echt in actie komen!

Lukt het je niet! Neem dan contact op voor tijdelijke financiële begeleiding. Ik help je de controle terug te krijgen. We vinden mogelijkheden om te besparen. Je wordt je bewust van je blinde vlekken en je automatische gedrag. Ik ben je financiële personal trainer die je bij de les houdt, je stok achter de deur is, je motiveert en met je meedenkt.

Financiële vrijheid is genoeg spaargeld hebben en inkomsten en uitgaven die in balans zijn. Deze vrijheid krijg je door bewuste keuzes te maken die bij je passen en die je echt blij maken.

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885