Intake gesprek

Contact!

Budgetcoach Waddinxveen
Je kan ook bellen of mailen. Tel: 06- 288 232 88
E-mail: caroline@budgetcoachwaddinxveen.nl

Jouw budgetcoach in Waddinxveen

Het welzijn, welbevinden en functioneren van mensen wordt beïnvloed door schulden. Zorgen over schulden of onzekerheid over je financiële situatie laten je niet los. Deze zorgen kan je niet even uit zetten en ze lossen (meestal) ook niet vanzelf op. Om financieel in balans te komen is lange termijn denken en plannen nodig. En dit is nu juist zo moeilijk wanneer je aan het “overleven” bent. Je aandacht en focus ligt in het nu om je hoofd boven water te houden. De begeleiding van een budgetcoach zorgt voor overzicht en inzicht en hiervandaan naar de stappen die mogelijk zijn en bij jou passen. Budgetcoach Waddinxveen helpt!

Compensatieschulden ontstaan door onvrede. Je koopt jezelf een weg door het leven. Je probeert onrustgevoelens te compenseren door meer te consumeren. Oftewel, je probeert negatieve gevoelens te onderdrukken door meer geld uit te geven.
(Onder dit type schulden vallen ook gok-, alcohol-, en drugsverslaving.)

Ook bij compensatieschulden kan ik je als budgetcoach helpen. Ik help je je geldstroom in kaart te brengen en duidelijkheid te krijgen over hoe je met je geld omgaat. Het gaat in eerste instantie om bewustwording. Wanneer je je bewust bent van wanneer en waarom je meer geld uitgeeft dan je wilt, kan je aan verandering werken. We zoeken samen naar deze bewustwording. Ik help je jouw manieren te vinden om in dat soort gevallen je gedrag om te buigen. Dit doen we zonder dat je een ander mens moet worden. Jij blijft jezelf alleen leer je anders met je geld en verleidingen om te gaan.

In het geval van verslavingen (gok-, alcohol- en drugsverslaving) zal er naast mijn hulp vaak ook andere hulp nodig zijn om je geldzorgen op te lossen. Er zal oog en hulp moeten zijn voor het onderliggende probleem. Wanneer de verslaving niet wordt aangepakt is het moeilijk om geldzorgen op te lossen. Door het probleem echter van 2 kanten te benaderen, zowel financieel als emotioneel, kan het elkaar versterken. We werken met elkaar samen zodat jij weer controle krijgt over je leven en je financiën. 

Overbestedingsschulden ontstaan door een levensstijl waarbij je teveel geld uitgeeft (eventueel door het aangaan van kredieten) zonder rekening te houden met onvoorziene uitgaven. Je hebt voldoende inkomen maar geeft naar verhouding teveel geld uit.

Dit kan een tijd goed gaan omdat een achterstand van 1 of 2 te dure maanden relatief snel opgelost kan worden. Wanneer je echter meerdere maanden achter elkaar teveel geld uitgeeft ontstaan er schulden. Door alle verplichtingen die je bent aangegaan is het moeilijk om minder geld uit te geven. Je bent gewend om makkelijk geld uit te geven. Het is een hele uitdaging om te bezuinigen. Je wilt wel, maar hoe en waarop? Je weet dat je moet veranderen, maar hoe doe je dat? Veranderen is lastig. Je denkt misschien al een aantal weken na over hoe je anders met je geld om kan gaan. Wanneer je je onrustig begint te voelen en misschien zelfs schuldig omdat dit jou overkomt, twijfel dan niet langer en kom in actie. Lukt het op eigen kracht - prima! Heb je een stok achter de deur nodig of iemand die met je meedenkt - neem dan contact op!

Door in actie te komen, voorkom je dat je schulden verder oplopen of dat je je reserves helemaal uitgeeft. We gaan samen aan de slag om te zorgen dat je de controle weer terug krijgt. We maken een budgetplan waardoor je je financiële vrijheid en onbezorgdheid weer terug krijgt. Na een aantal weken merk je dat je rust krijgt, nog steeds heel veel vrijheid hebt en opnieuw de controle hebt over je inkomsten en uitgaven. Denk niet dat het raar is om in jouw situatie een budgetcoach in te schakelen. Juist wanneer je veel geld verdient, is het moeilijk om een juiste balans te vinden. 

Aanpassingsschulden ontstaan door een inkomensdaling. Denk hierbij aan:

  • Ontslag
  • Echtscheiding
  • Ziekte
  • Minder gaan werken

Het kan lastig zijn om je uitgaven aan te passen aan een lager inkomen. Toch is het belangrijk dat je je bestedingspatroon zo snel mogelijk aanpast aan je nieuwe situatie. Iedere maand dat je dat niet doet, heb je geld nodig van je spaarrekening of kan je rekeningen niet betalen.

De valkuil is dat je denkt dat het volgende maand wel lukt om met je budget uit te komen. Je neemt jezelf voor dat deze maand echt de laatste keer was dat je meer geld uitgeeft dan je ontvangt. Maar nu eerlijk!! Dacht je dat vorige maand ook al? En is het toen gelukt?
Helaas is het moeilijk om je gewoontes te veranderen. Je bent gewend aan hoe jij met geld omgaat en waar je het aan uitgeeft. Je weet dat dingen anders moeten, maar hoe? Je bent niet blij met hoe het nu gaat. Het maakt je waarschijnlijk onrustig.

Wil je voorkomen dat je al je spaargeld gaat opmaken of wil je (grotere) schulden voorkomen? Kom dan in actie! We gaan samen aan de slag en op zoek naar een nieuwe balans. Jij met je kennis van je wensen en waarden en ik met mijn financiële kennis. Je gaat met andere ogen kijken naar je mogelijkheden en in oplossingen denken. Je leert om anders met je geld om te gaan. Niks moet en het is nog leuk ook! Al na een paar weken zal je merken dat je rust krijgt en vertrouwen in de toekomst.

Denk bij aanpassingsschulden ook aan een baby krijgen. Hierdoor gaat vaak één of beide partners minder werken. Heel erg leuk en welkom, maar jullie inkomen daalt en de kosten stijgen. Dit kan het moment zijn om eens stil te staan bij hoe jullie met geld omgaan. Hoe gaan jullie straks, of nu al, om met de inkomensdaling en kostenstijging? Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken om het plaatje eens goed in beeld te brengen? Samen gaan we op zoek naar de balans die bij jullie past. Het geeft rust om te weten dat je nu en in de toekomst je rekeningen kan betalen. Willen jullie gaan sparen voor de kinderen maar zie je nu niet hoe dat gaat lukken? Samen zorgen we dat dat lukt.
Twijfel niet en kom in actie wanneer je denkt dat het anders kan en wanneer je het anders wilt. Weten waar je aan toe bent en wat er kan, zorgt voor rust en vertrouwen in de toekomst.

Overlevingsschulden ontstaan door een laag inkomen. Je inkomen is net genoeg voor de vaste lasten. Er blijft weinig geld over voor boodschappen, kleren enz. Het betalen van je rekeningen stel je soms uit. Wanneer er extra kosten zijn, zoals bijvoorbeeld het eigen risico van de zorgverzekering, een aanslag van de Belastingdienst om toeslagen terug te betalen of een stofzuiger die kapot gaat, lopen schulden al snel op of ontstaan ze.

We gaan samen onderzoeken of er misschien inkomensverruimende voorzieningen zijn waar je recht op hebt. Ook gaan we samen kijken hoe je op dit moment omgaat met je inkomsten en uitgaven. We gaan op zoek naar jouw manier om overzicht te krijgen en daarmee controle te krijgen over je geld. Het is heel vermoeiend en onrustig om iedere keer te moeten beslissen wat je met je geld doet. We gaan samen een plan maken dat je kan volgen. We gaan zorgen dat je rust krijgt. We gaan ook op zoek naar creatieve manieren om met je geld om te gaan. We gaan manieren vinden om meer met je geld te kunnen doen.

Je schamen is nergens voor nodig. Hulp inschakelen voordat er problemen komen of om te voorkomen dat bestaande schulden groter worden is juist heel sterk. Door in actie te komen pak je je verantwoordelijkheid. Door in actie te komen voel je je trots. 

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach
NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885