Als werkgever het verschil
kunnen en willen maken?
Budgetcoach Waddinxveen helpt!
Contact!
Op zoek naar financieel
overzicht en inzicht?
Budgetcoach Waddinxveen helpt!
Contact!
Toe aan structuur
en financiƫle rust?
Budgetcoach Waddinxveen helpt!
Contact!

Hoe sta jij er financieel voor?

Caroline Hertog Budgetcoach WaddinxveenLukt het je niet om zonder geldzorgen de maand door te komen? Heb je een financieel doel en lukt het niet dit maandelijks dichterbij te laten komen? Verlang je naar financiële rust en overzicht? Ben je de stress en eenzaamheid van het hebben van schulden zat?

Het is mijn missie om je te helpen je inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Samen met jou ga ik op zoek naar jouw manier om zonder geldzorgen te leven. Ik help je te denken in oplossingen. Stap voor stap werken we naar jouw schuldenvrije toekomst toe. Een leven zonder schulden, ieder huishouden verdient dit! 

Ben je een werkgever en wil je een werknemer de helpende hand reiken waardoor jullie beiden tijd en ruimte krijgen om je weer volledig op het werk te richten? Ik kom graag bespreken wat je wensen en ideeën zijn.

Ben je zelfstandig ondernemer en een kei in je vak, maar budgetteren is niet jouw ding? Ik help je je financiën in kaart te brengen en zowel zakelijk als privé schuldenvrij te worden en te blijven.

Ben je het als particulier zat om schulden te hebben of lukt het niet om iedere maand geld opzij te zetten voor je droom? Ik help je door samen met jou overzicht en inzicht te creëren en samen op zoek te gaan naar jouw manier om je doel te bereiken.

ORIƋNTATIEGESPREK

 • Elkaar leren kennen
 • Hoe kan een budgetcoach helpen
 • Welke signalen zijn er
 • Hoe is het nu geregeld
 • Bespreken mogelijke acties
 • Welke aanpak past en is gewenst

1

BUDGETCOACHING

 • Kennismaking 
 • Offerte / Order / Budgetcoachingsplan
 • Ordenen papierwerk
 • Budget maand- en jaaroverzicht
 • Screening toeslagen, voorzieningen e.d.
 • Grip op en inzicht in variabele uitgaven
 • Mogelijke besparingen
 • Inkomsten en uitgaven onder de loep nemen
 • VTLB berekenen en/of controleren
 • Inspireren en motiveren
 • Gedragskant van consumeren

2

SOORTEN SCHULDEN

 • Overlevingsschuld
  Laag inkomen vergt creativiteit
 • Aanpassingsschuld
  Inspelen op veranderde omstandigheden
 • Overbestedingsschuld
  Teveel uitgeven ondanks goede inkomsten
 • Compensatieschuld
  Onvrede en onrust weg consumeren

3

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach
NEEM CONTACT OP

Jouw budgetcoach in Waddinxveen

Het welzijn, welbevinden en functioneren van mensen wordt beïnvloed door schulden. Zorgen over schulden of onzekerheid over je financiële situatie laten je niet los. Deze zorgen kan je niet even uit zetten en ze lossen (meestal) ook niet vanzelf op. Om financieel in balans te komen is lange termijn denken en plannen nodig. En dit is nu juist zo moeilijk wanneer je aan het “overleven” bent. Je aandacht en focus ligt in het nu om je hoofd boven water te houden. De begeleiding van een budgetcoach zorgt voor overzicht en inzicht en hiervandaan naar de stappen die mogelijk zijn en bij jou passen. Budgetcoach Waddinxveen helpt!

Veelgestelde vragen particulier

Aanpassingsschulden ontstaan door een inkomensdaling. Denk hierbij aan:

 • Ontslag
 • Echtscheiding
 • Ziekte
 • Minder gaan werken

Het kan lastig zijn om je uitgaven aan te passen aan een lager inkomen. Toch is het belangrijk dat je je bestedingspatroon zo snel mogelijk aanpast aan je nieuwe situatie. Iedere maand dat je dat niet doet, heb je geld nodig van je spaarrekening of kan je rekeningen niet betalen.

Denk hierbij ook aan een inkomensdaling omdat één of beide partners minder gaan werken omdat er een kindje komt. Het inkomen daalt en de kosten stijgen. 

Overlevingsschulden ontstaan door een laag inkomen. Het inkomen is net genoeg voor de vaste lasten. Er blijft weinig geld over voor boodschappen, kleren en schoenen. Het betalen van rekeningen wordt soms uitgesteld. Wanneer er extra kosten zijn, zoals bijvoorbeeld het eigen risico van de zorgverzekering, een aanslag van de Belastingdienst om toeslagen terug te betalen of een stofzuiger die kapot gaat, lopen de schulden snel op.

Compensatieschulden ontstaan door onvrede. Er wordt een weg door het leven gekocht. Je probeert onrustgevoelens te compenseren door meer te consumeren. Oftewel, je probeert negatieve gevoelens te onderdrukken door meer geld uit te geven.
(Onder dit type schulden vallen ook gok-, alcohol-, en drugsverslaving.)

Overbestedingsschulden ontstaan door een levensstijl waarbij teveel geld wordt uitgegeven (eventueel door middel van kredieten) zonder rekening te houden met onvoorziene uitgaven. Oftewel er is voldoende inkomen maar er wordt naar verhouding teveel uitgegeven. Dit kan een tijd goed gaan omdat de achterstand van 1 of 2 te dure maanden relatief snel opgelost kan worden. Wanneer de achterstand echter groter wordt, is het steeds moeilijker om in te lopen en zal je je uitgavenpatroon moeten gaan aanpassen.

Veelgestelde vragen zakelijk

Na het kennismakingsgesprek is het vaak al mogelijk om een globale offerte te maken op basis van uw wensen. Na het intakegesprek bij uw werknemer zal er een plan van aanpak komen en zal er meer duidelijk zijn over de te verwachte duur van de coaching en daarmee van de kosten. Budgetcoaching is maatwerk.

Ervan uitgaande dat een budgetcoach niet zomaar wordt ingeschakeld, worden de kosten meestal aangewezen als eindheffingsloon.
De werkkostenregeling (WKR) is in 2020 verruimd. De vrije ruimte is voor de eerste € 400.000 verhoogd met 0,5% tot 1,7%. Voor het bedrag boven € 400.000 blijft het percentage van 1,2%.
Wanneer u de kosten voor een budgetcoach aanwijst als eindheffingsloon dan is dat geen loon voor uw werknemer.

Er zijn ook werkgevers die een overeenkomst opstellen. Net als bij een opleidingsovereenkomst, leggen zij vast dat een werknemer een deel van de kosten terugbetaald wanneer hij of zij binnen een bepaalde termijn ontslag neemt.
De kosten van een budgetcoach verdienen zich vaak snel terug. De belangrijkste verdienste is dat u een meer geconcentreerde en gemotiveerde collega krijgt met minder kans op uitval door ziekte. Tevens zult u minder druk zijn met verzoeken om een voorschot op het salaris en de gesprekken en administratie rondom loonbeslag. Jullie krijgen allebei weer tijd en ruimte om je volledig op het werk te richten.De budgetcoach komt voor een oriënterend kennismakingsgesprek langs om samen te bespreken welke mogelijkheden en wensen er zijn om uw werknemers met financiële problemen zo snel mogelijk weer financieel en emotioneel in balans te krijgen. Dezelfde budgetcoach gaat daarna langs bij uw werknemers voor een intakegesprek.

Contact!

Budgetcoach Waddinxveen

Bent u geïntereseerd in onze diensten,dan kunt u hieronder uw gegevens invullen om een afspraak te maken.U kunt natuurlijk ook bellen of mailen. Tel: 06-288 232 88E-mail: caroline@budgetcoachwaddinxveen.nl

5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885