Als werkgever het verschil
kunnen en willen maken?
Budgetcoach Waddinxveen helpt!
Contact!
Toe aan structuur
en financiële rust?
Budgetcoach Waddinxveen helpt!
Contact!
Op zoek naar financieel
overzicht en inzicht?
Budgetcoach Waddinxveen helpt!
Contact!

Hoe sta jij er financieel voor?

Hoe zou je het vinden om zonder geldzorgen te leven? Structuur in je financiën te hebben, waardoor het minder tijd kost? Een financieel doel te hebben dat maandelijks dichterbij komt? Wat gebeurt er wanneer je je geldzaken begrijpt en daardoor leuk vindt?
Stel je voor: Bewust kiezen hoe je met je geld omgaat in plaats van "op gevoel". Geld overhouden om schulden af te lossen en te sparen. Niet langer ruzie maken over geld, maar samen je financiële route kennen en volgen. Financiële rust en overzicht. Geen stress en onzekerheid meer.

Het is mijn missie om je financiële rust, kennis, overzicht en inzicht te geven. Stap voor stap werken we naar jouw gewenste financiële toekomst toe. Een schuldenvrij en financieel stabiel leven, ieder huishouden verdient dit!

Ben je werkgever en wil je een werknemer de helpende hand reiken? Ik help je werknemer om zijn financiën in balans te brengen en te houden. Jullie krijgen beiden weer tijd en ruimte om je volledig op het werk te richten. 

Ben je zelfstandig ondernemer en een kei in je vak, maar is budgetteren niet jouw ding? Ik leer je je financiën te begrijpen en niet meer uit te stellen. Samen zorgen we voor structuur in je privé en zakelijke geldzaken waardoor je tijd en ruimte krijgt. Geld besparen, schulden aflossen en reserveren. Geen verrassingen meer.

Ben je het als particulier zat om schulden te hebben of lukt het niet om iedere maand geld opzij te zetten voor je droom? Denk niet dat het vanzelf beter wordt. Ik help je dé manier voor jou te vinden om grip te krijgen op je geld en daarmee grip op je leven. Je krijgt financiële rust en overzicht. 

ORIËNTATIEGESPREK

 • Elkaar leren kennen
 • Hoe kan een budgetcoach helpen
 • Welke signalen zijn er
 • Hoe is het nu geregeld
 • Bespreken mogelijke acties
 • Welke aanpak past en is gewenst

1

BUDGETCOACHING

 • Kennismaking 
 • Offerte / Order / Budgetcoachingsplan
 • Ordenen papierwerk
 • Budget maand- en jaaroverzicht
 • Screening toeslagen, voorzieningen e.d.
 • Grip op en inzicht in variabele uitgaven
 • Mogelijke besparingen
 • Inkomsten en uitgaven onder de loep nemen
 • VTLB berekenen en/of controleren
 • Inspireren en motiveren
 • Gedragskant van consumeren

2

SOORTEN SCHULDEN

 • Overlevingsschuld
  Laag inkomen vergt creativiteit
 • Aanpassingsschuld
  Inspelen op veranderde omstandigheden
 • Overbestedingsschuld
  Teveel uitgeven ondanks goede inkomsten
 • Compensatieschuld
  Onvrede en onrust weg consumeren

3

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach

NEEM CONTACT OP

Jouw budgetcoach in Waddinxveen

Het welzijn, welbevinden en functioneren van mensen wordt beïnvloed door schulden. Zorgen over schulden of onzekerheid over je financiële situatie laten je niet los. Deze zorgen kan je niet even uit zetten en ze lossen (meestal) ook niet vanzelf op. Om financieel in balans te komen is lange termijn denken en plannen nodig. En dit is nu juist zo moeilijk wanneer je aan het “overleven” bent. Je aandacht en focus ligt in het nu om je hoofd boven water te houden. De begeleiding van een budgetcoach zorgt voor overzicht en inzicht en hiervandaan naar de stappen die mogelijk zijn en bij jou passen. Budgetcoach Waddinxveen helpt!

Veelgestelde vragen particulier

Het intakegesprek is een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bekijken we of er vertrouwen is om met elkaar het coachingstraject aan te gaan. Bij budgetcoaching is openheid over de financiën, normen en waarden erg belangrijk. Om eerlijk en open te kunnen zijn, is vertrouwen nodig.

Ja, er zal nooit een andere budgetcoach bij je langskomen. Budgetcoaching werkt op basis van vertrouwen en openheid en daarom heb je altijd met dezelfde persoon te maken. 1 x je verhaal vertellen en geen tijd kwijt zijn aan het opnieuw verstrekken van informatie of gegevens. Bij onverhoopte ziekte maken we samen een nieuwe afspraak.

De kosten worden bepaald door de tijd die er nodig is om de financiële huishouding in balans te krijgen. Na het gratis intakegesprek volgt een offerte van de te verwachte kosten. De offerte wordt op maat gemaakt.

Het spreekt voor zich dat de betalingstermijn in verhouding staat tot jouw situatie. Vaak verdien ik mezelf al snel terug, zowel financieel als emotioneel.

Je zal al snel merken dat inzicht rust geeft en meestal dienen de eerste besparingen en mogelijkheden zich al snel aan.

Als budgetcoach kom ik bij je thuis. Thuis is het vertrouwd en heb je alle administratie binnen handbereik. Wil je voor het kennismakingsgesprek liever op neutraal terrein afspreken dan is dat geen enkel probleem. We zien elkaar in het begin één keer per week of per twee weken. Uiteraard altijd in overleg. Ik ben flexibel qua tijden en dagen. Wanneer het financieel overzicht klaar is en je financieel inzicht hebt gekregen zullen we elkaar, afhankelijk van de behoefte, één keer per maand zien. Iedere situatie is anders. Daarom is het moeilijk te zeggen hoelang het duurt voordat jij je doel hebt bereikt en je je financieel fit voelt. Na het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken we de verwachte duur. Twijfel je of budgetcoaching iets voor je is? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

Veelgestelde vragen zakelijk

De budgetcoach komt voor een oriënterend kennismakingsgesprek langs om samen te bespreken welke mogelijkheden en wensen er zijn om uw werknemers met financiële problemen zo snel mogelijk weer financieel en emotioneel in balans te krijgen. Dezelfde budgetcoach gaat daarna langs bij uw werknemers voor een intakegesprek.

Ervan uitgaande dat een budgetcoach niet zomaar wordt ingeschakeld, worden de kosten meestal aangewezen als eindheffingsloon.
De werkkostenregeling (WKR) is in 2020 verruimd. De vrije ruimte is voor de eerste € 400.000 verhoogd met 0,5% tot 1,7%. Voor het bedrag boven € 400.000 blijft het percentage van 1,2%.
Wanneer u de kosten voor een budgetcoach aanwijst als eindheffingsloon dan is dat geen loon voor uw werknemer.

Er zijn ook werkgevers die een overeenkomst opstellen. Net als bij een opleidingsovereenkomst, leggen zij vast dat een werknemer een deel van de kosten terugbetaald wanneer hij of zij binnen een bepaalde termijn ontslag neemt.
Een belangrijke vraag "wat zijn de kosten voor een budgetcoach traject?".

Net zo belangrijk is de vraag "wat zijn de kosten van een werknemer die afgeleid is door geldzorgen?". Volgens het Nibud zijn de kosten van een werknemer met schulden ongeveer € 13.000,- per jaar. Deze kosten zitten in verhoogd ziekteverzuim, concentratieverlies met als resultaat oa. fouten en ongelukken, verstoorde werkverhoudingen door stress en spanning, begeleidingsgesprekken enz.

De kosten van een budgetcoach traject vallen in het niet bij deze, vaak onzichtbare, kosten.

Denk ook aan het leed dat voorkomen wordt door op tijd een budgetcoach traject aan te bieden. Bij schulden lijdt het hele gezin, ook de kinderen. Vaak ziet een werknemer door de bomen het bos niet meer en durft hij of zij met niemand over de financiële situatie te praten. Er is spanning! Hoe fijn is het dan wanneer je werkgever het bespreekbaar maakt en de helpende hand reikt?

Na het gratis kennismakings-/adviesgesprek is het vaak al mogelijk om een globale offerte te maken op basis van de wensen. Na het gratis intakegesprek met de werknemer volgt er een plan van aanpak en is er meer duidelijk over de te verwachte duur van de coaching en daarmee van de kosten.

Budgetcoaching is maatwerk.

De kosten van een budgetcoach verdienen zich vaak snel terug. De belangrijkste verdienste is dat u een meer geconcentreerde en gemotiveerde collega krijgt met minder kans op uitval door ziekte. Tevens zult u minder druk zijn met verzoeken om een voorschot op het salaris en de gesprekken en administratie rondom loonbeslag. Jullie krijgen allebei weer tijd en ruimte om je volledig op het werk te richten.Contact!

Budgetcoach Waddinxveen
Je kan ook bellen of mailen. Tel: 06-288 232 88E-mail: caroline@budgetcoachwaddinxveen.nl

5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885