Verschillende soorten schulden

Verschillende soorten schulden

Er zijn verschillende soorten schulden. Wanneer je schulden onderverdeelt naar de oorzaak, zijn er vier typen aan te wijzen. Het resultaat van ernstige schulden is bijna altijd hetzelfde: Onrust, schaamte en verdriet. Je voelt je onzeker en bent de grip op je leven kwijt.

Schulden snel aanpakken

Omdat ernstige schulden een grote impact hebben op jou en je gezin is het beter om schulden snel aan te pakken. Schulden beginnen namelijk bijna altijd klein.

  • Je hebt geen spaargeld voor onverwachte uitgaven.
  • Je hebt je spaargeld nodig om maandelijks rond te komen.
  • Je stelt af en toe betalingen uit omdat je niet genoeg geld hebt voor alle rekeningen.

Dit zijn alle drie situaties waarbij je beter direct in actie kan komen! De problemen zijn nog klein. Je kan door bewuste keuzes te maken, op basis van overzicht en inzicht, vrij eenvoudig weer grip krijgen op je geld. Merk je echter dat het niet lukt om binnen twee tot drie maanden je inkomsten en uitgaven in balans te brengen? Realiseer je dan dat je situatie steeds verder verslechtert.

Wanneer jij hetzelfde blijft doen, verandert er niks

Oorzaak van schulden

Vaak is de oorzaak van schulden een mix van verschillende soorten schulden. Je zal jezelf waarschijnlijk in twee of drie van de onderstaande soorten schulden herkennen. Wat de oorzaak ook is, het betekent altijd dat je inkomsten en uitgaven uit balans zijn.

Heb je al verschillende oplossingen geprobeerd om je inkomsten en uitgaven in balans te brengen? Lukt het niet? Overweeg dan te investeren in jezelf en je toekomst. Ik neem je stap voor stap mee door het proces zodat jij weer grip krijgt op je geld. Voor een omschrijving van het proces, lees hier verder. 

Wil je meer weten of een gratis intake gesprek? Neem dan contact op via het contactformulier, bel 06-288 23 288 of mail info@budgetcoachwaddinxveen.nl.

De oorzaak van schulden wordt onderverdeeld in de volgende vier typen:

Logo RTW FM
Logo Nibud
Logo VariantZorg
Logo Omroep Wetering
Logo Ad.nl

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885